Română (România)Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
You are here: Home Lelkipasztorkodas Rózsafüzér Társulat
E-mail Nyomtatás PDF

Temesvár-józsefvárosi Rózsafűzértársulat

 

Plébániánk minden bizonnyal legrégebbi közössége. Ma is az egyházközség legnépesebb csoportja. A magyar, német és román nyelvű csoportok tagjainak száma hozzávetőlegesen 120. A csoport minden időben a helyi lelkipásztorok és a Miasszonyunkról elnevezett iskolanővérek támogatásának örvendett.

A rózsafűzér naponkénti imádkozása nem csak egyénileg, hanem közösségileg is történik. Minden reggel hat órakor valamint hetente háromszor esténként is a tagok egy csoportja a plébániatemplomban kéri a Szűzanya közbenjárását az egyházért és az egész világért.

A társulat tagjai aktív szerepet vállalnak az egyházközség egyéb tevékenységeiben és csoportjaiban is: a nőszövetségben, a plébániai szeretetszolgálatban, az egyházi ünnepeinek és zarándoklatok előkészítésében.  A titokváltás minden hónap első vasárnapján történik.

2012. május 6-án a Rózsafűzértársulat tagjai ünnepélyes szentmise keretében újították meg azon elkötelezettségüket, hogy naponta végzik az egyház egyik legrégebbi és olyan fontos imamódját.

Rózsafűzér királynője, könyörögj érettünk!

 

 

Módosítás: ( 2012. augusztus 21. kedd, 07:57 )